| 375 |
| VYHLÁŠKA |
| Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky |
| z 1. novembra 2011 |
| o kritériách posudzovania veľkosti prevádzky |
| Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky podľa § 3 ods. 1 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 152/1995 Z. z. o potravinách v znení zákona č. 349/2011 Z. z. ustanovuje: |
|
|
| § 1 |
| Vymedzenie pojmov |
| Na účely tejto vyhlášky sa rozumie |
| a) prevádzkou pracovisko, na ktorom sa vyrábajú, spracúvajú a distribuujú (ďalej len „manipulácia“) produkty rastlinného pôvodu alebo produkty živočíšneho pôvodu vrátane internetového predaja, |
| b) položkou potravina, produkt rastlinného pôvodu alebo produkt živočíšneho pôvodu, s ktorým sa v prevádzkarni manipuluje. |
| § 2 |
| Malá prevádzka |
| Malou prevádzkou je prevádzka, ktorá má najviac 5 zamestnancov alebo najviac 5 000 položiek, s ktorými sa v nej manipuluje. |
| § 3 |
| Stredná prevádzka |
| Strednou prevádzkou je prevádzka, ktorá má od 6 zamestnancov do 30 zamestnancov alebo od 5 001 položiek do 20 000 položiek, s ktorými sa v nej manipuluje. |
| § 4 |
| Veľká prevádzka |
| Veľkou prevádzkou je prevádzka, ktorá má viac ako 30 zamestnancov alebo viac ako 20 000 položiek, s ktorými sa v nej manipuluje. |
| § 5 |
| Ak prevádzka spĺňa súčasne kritériá dvoch prevádzok, rozhodujúcim pre jej zaradenie je počet položiek. |
|
|
| § 6 |
| Účinnosť |
| Táto vyhláška nadobúda účinnosť 3. novembra 2011. |
|
|
| Zsolt Simon v. r. |